Sandwich RAPIDO

Vine vara? Dacă te uiți pe geam, mai degrabă miroase a toamnă! Dar nu ne lăsăm și gătim ceva rapid, căci foamea e mare și ne grăbim la examen! Știu că grătarul și micii fac parte din zestrea națională, așa că primul fel de pe blog va fi un sandwich delicios!

Timp de pregătire: 10 minute
Grad de dificultate: light


Să purcedem!

Avem nevoie de:
  • 200 gr carne de porc:ceafă sau cotlet. Domnișoarele pot pune liniștite orice zburătoare;
  • o bucată Ciabatta;
  • o lingură de cremă de brânză cu  sau fără verdețuri;
  • verzituri: o roșie, un castravete, o mână salată Rucola
  • un pahar de vin alb, muștar dijon, sare, piper, oregano, chimen, boia iute, un cățel de usturoi zdrobit sau tocat fin.

Se prepară o marinată din vin, muștar, sare, piper, oregano, chimen, boia, care se toarnă peste carne și se pune la frigider. Dacă ne grăbim va sta la rece până spălăm legumele, dacă nu o pregătim cu o seară înainte. Apoi se pune carnea pe un grătar foarte bine încins si stropit cu o lingură de ulei. Ulei de măsline, de floare, de rapiță, de motor, de care aveți. 

Se lasă aproximativ 5 minute pe fiecare parte la foc mare, până când carnea e moale iar atunci când înfigeți furculița iese un lichid clar, fără sânge. Apoi se scoate într-un vas si se pune un capac deasupra pentru 5-10 minute pentru a se odihni, timp în care savurăm un pahar de vin.

Se taie roșia felii, castravetele fâșii subțiri, iar carnea în felii/cuburi de 2-3cm.

Se montează astfel:
  1. Se taie Ciabatta în 2 și se unge cu crema de brânză;
  2. Se pune doar pe o parte a Ciabattei carnea, peste se așează feliile de carne, roșia, castravetele și rucola.

S-avem poftă! Deschidem sezonul de grătărit mai puțin. Alo? Doamna Vreme? Se audeeee???!!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu