E un fel de sos/desert/struțo-cămilă care transformă o banală felie de cozonac sau vreun chec uitat prin frigider! Poate fi pus și pe înghețată.
Timp de pregătire: 6 minute
Grad de dificultate: nimic mai simplu!
Ingrediente:
- 400 grame căpșuni spălate și tăiate codițele și înjumătățite pe lung;
- 100 grame zahăr;
- 4 linguri whiskey.
Într-o tigaie neaderentă se pune zahărul și se lasă la foc mediu. După 2 minute, dinspre margini o să înceapă să se caramelizeze. NU amestecați!
Se lasă mai 30-45 secunde și se adaugă căpșunile.
Apoi whiskey-ul!
Se poate flamba pentru impresionarea spectatorului! Flambarea se face cu grijă, cu telefonul pompierilor lângă aragaz, astfel: se înclină tigaia spre flacăra aragazului până se aprinde (nu bucătăria).
Se mai lasă 4-5 minute în care se amestecă des. Se servește caldă peste ce vreți voi. E bună și rece. Parol!
S-aveți poftă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu