La tavă

Felul de mâncare pe care vă recomand să îl faceți este extrem de simplu și îmi amintește de duminicile copilăriei, când ne strângeam toți în jurul mesei îmbiați de mirosul fripturii din cuptor. Este printre primele rețete ,,furate” de la bunica...


Timp de pregătire: 1 oră și un pic
Grad de dificultate: super simplu

Pentru 3-4 porții, avem nevoie de:

  • 500 grame carne porc/pui felii groase de cca. 3-4 cm;
  • 1 kg cartofi noi, mici;
  • 4 morcovi;
  • ulei, sare, piper, chimen, oregano, whiskey :-) .

Pasul 1: Se marinează carnea cu sare, piper, chimen, oregano și 4 linguri de whiskey. Restul se bea :D. Se pune carnea în frigider.
Pasul 2: Cartofii de spală foarte bine, dar nu se curăță de coajă. Sunt cartofi noi și nu necesită tratament abraziv cu piatră ponce. Se spală și morcovii și se curăță de coajă.
Pasul 3: Se aruncă într-o tavă rapid cartofii și morcovii peste care se pune sare și piper. Apoi se adaugă carnea și se stropește totul cu ulei, aproximativ 100 ml.


 Se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptor cam o oră, 200 grade. Nu săriți la folia de aluminiu, că e nesănătoasă, că facem cancer, că ne mai crește o ureche. Folosită cu moderație, ca orice alt lucru, nu dăunează. După o oră se înlătură folia și se mai lasă cam 10-15 minute până se rumenește totul.

Puteți face mujdei sau sos Tzatziki(2 castraveți mici rași pe răzătoare, se storc bine, se amestecă cu iaurt, sare și piper alb).

S-aveți poftă!

p.s. Carbohidrați+Proteine=crimă pasională. Știu! Dar o dată pe lună...


Comentarii

  1. frumoasa reteta:) am sa o incerc saptamana asta! doar de curiozitate, tzatzikiul nu contine ceapa sau usturoi tocat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui să conțină usturoi, dar cum mofturoșii mei invitați nu mănâncă, am făcut fără. Spor și să îmi spui cum a fost! :-D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu