Are un gust special, de pădure cu arome fine de umezeală! E bună rău...
Timp de pregătire: 30-40 minute
Grad de dificultate: minimul admis
Avem nevoie de:
Timp de pregătire: 30-40 minute
Grad de dificultate: minimul admis
Avem nevoie de:
- 500 grame ciuperci Champinion;
- 1 buchet măricel de Pleorotus;
- o legătură ceapă verde;
- 2 morcovi;
- 1 păstârnac;
- 1 lămâie
- 2 litri apă;
- sare, piper, ulei, chimen.
Pasul 1: Ciupercile NU se spală, decât se înlătură eventualele urme de pământ. Dacă se spală, se îmbibă de apă și își pierd gustul. Se taie ciupercile felii mai grosuțe. La fel procedăm și cu celelalte legume! Se pune la călit ceapa în ulei (4 linguri) pentru 5 minute cu un praf de sare, apoi se adaugă restul legumelor. Se călesc până își lasă zeama lor.
Pasul 2: Se adaugă apă fierbinte peste legume și se fierb cam 20 minute.
Pasul 3: Se mixează până obținem o cremă, se adaugă sare, piper și chimen. Se stoarce lămâia. Se mai lasă 5 minute la fiert. Depinde cât de groasă vă place!
Se combină cu crutoane și ceva dulceață de ardei iute! Buuuun și parol că nu înnebuniți de la ciuperci!
S-aveți poftă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu