Prima rețetă cu vietăți marine de pe blog. Enjoy!
Timp de pregătire: 5 minute
Grad de dificultate: fast
Avem nevoie de:
- 200 grame creveți decorticați si pre-fierți;
- 30 grame unt;
- 2 căței usturoi;
- busuioc;
- sare, piper alb, sos de ardei iute(nu e obligatoriu decât dacă doriți mai iute)
Pasul 1: Creveții cei mai buni sunt cei proaspeți. Dar cum pe râul Bârzava nu trăiesc aceste vietăți, i-am cumpărat congelați și asezonați cu un amestec de ierburi provensale. Am pus untul în tigaia fierbinte și când a început să facă spume(untul, nu eu) am aruncat creveții în tigaie și i-am tot amestecat la foc mediu spre mare.
Pasul 2: După cca. 5 minute, am adăugat usturoiul pisat fin, sarea, piperul și sosul de ardei iute. Am mai lăsat pe foc un minut, am adăugat busuiocul-cam 4 frunzulițe tocate mărunt- și gataaaa!
S-aveți poftă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu