Noh că tăt îi sezonul de ludaie aka dovleac, vă propun niște chifteluțe buuune!
Timp de pregătire: 30 min
Grad de dificultate: alunecos
Avem nevoie de:
- 1 kg dovlecel verde;
- 1 morcov;
- 150g brânză tare;
- 3 ouă;
- busuioc, cimbru;
- 2 linguri făină;
- 4 linguri pesmet;
- ulei, piper alb, sare.
Pasul 1: Se rade pe răzătoarea mică dovlecelul spălat și morcovul! Dacă dovleacul are semințe, acestea se scot și se aruncă! Se strânge bine în mâini pentru a ieși apa și se mai lasă 10 minute la scurs după care se repetă operațiunea! Se rade și brânza pe răzătoarea mică!
Pasul 2: Se amestecă dovlecelul ras și stors cu morcovul, brânza, ouăle, busuiocul, cimbrul, făina, pesmetul, o lingură de ulei, piper și sare! Se obține o compoziție ce se poate modela. Atenție! Dacă e prea umedă, se mai adaugă pesmet sau făină!
Pasul 3: Se prăjesc într-o tigaie cu ulei foarte bine încins, până se rumenesc și nu se descompun! Se scot pe un șervețel de bucătărie!
S-aveți poftă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu