Ciuperci la cuptor cu Roquefort

E atât de bună rețeta încât n-aș mai mânca strop de carne!


Timp de pregătire: 40 minute
Grad de dificultate: necesită permis pentru cuptor

Avem nevoie de:

  • 1 kg ciuperci champignon, mai măricele;
  • 1 legătură ceapă verde;
  • 2 linguri pastă de roșii sau pastă de ardei;
  • 5 linguri de vin alb;
  • 1 crenguță rozmarin;
  • ulei măsline;
  • sate, piper.
Pasul 1: Se curăță ciupercile de coaja exterioară și se îndepărtează picioarele (ciupercii =)) ). Ciupercile NU se spală deoarece se distrug toți sporii și se îmbibă de apă. Coada ciupercilor se taie cuburi și se pune la călit împreună cu legătura de ceapă verde tăiată cuburi, rozmarinul și 2 linguri de ulei.


Pasul 2: Se călesc până se înmoaie și apoi se adaugă pasta de ardei/roșii și vinul. Se mai lasă 5 minute, până se obține un sos mai dens.


Pasul 3: Se pun ciupercile într-o tavă care se unge cu ulei și se adaugă în pălăria fiecărei ciuperci câte o linguriță din amestecul obținut. Se adaugă sare și piper după gust. Se dau la cuptor cam 20-25 minute. Apoi se scot, se pune o bucățică de brânză cu mucegai deasupra și se mai bagă la cuptor 5 minute.


S-aveți poftă!

Comentarii